Home   Repertoire     Repetities     Het bestuur      Onze dirigent     Historie     Voor leden     Contact

Onze dirigent:

Marlous Smit jr

Marlous Smit jr. werd op 20 januari 1968 geboren. Op haar 16e, we schrijven 1984, begon Marlous als pianiste bij twee koren in Rotterdam.

Haar opleiding genoot ze in de praktijk bij Pauline Wesselman, met wie ze ruim acht jaar intensief samenwerkte.

Van Pauline leerde ze niet alleen hoe koren en solisten begeleid moeten worden, maar ze stak ook veel op over zangtechniek.

In 2000 begon ze dan ook zelf koren te dirigeren.

Marlous is niet alleen dirigent van het Calandkoor, maar ook van Gemengde Zangvereniging Apollo uit Nieuwe-Tonge, Zanggroep Expressif uit Hardinxveld-Giessendam en Koor De Merels uit Rotterdam.

Daarnaast begeleidt zij diverse koren, waaronder het Rozenburgs Dameskoor, Sing for Joy uit Maassluis, Mannenkoor Zanglust uit Lekkerkerk en Gemengd Koor Excelsior uit Dirksland.