Home    Les MisÚrables     Repertoire     Repetities     Het bestuur      Onze dirigent     Historie     Voor leden     Contact

Het Calandkoor bestaat alweer 38 jaar!

In 1980 vond Richard Duut het tijd voor een nieuw, enthousiast koor. Hij bracht zestien zangers, een geschonken piano Ún dirigent Leonard Burgerhout bij elkaar en het Calandkoor was geboren!

Al snel werd duidelijk  dat het een blijvertje zou zijn binnen de Rotterdamse koorwereld. Het groeide snel, door het enthousiasme, de muzikaliteit en de Rotterdamse gezelligheid.

Marlous Smit sr. nam in 2002 het dirigentstokje over. Zij legde andere accenten in het repertoire en in de (muzikale) leiding. Wederom met succes, want het koor bleef groeien.

In 2008 kwam Eric van Dalum aan het roer. Hij maakte het Calandkoor nog succesvoller, met muzikaal lef.

Ruim 50 zangers zingen wekelijks werken van pop tot opera en van musical tot spirituele muziek.

Eind 2017 werd hij opgevolgd door een bekende naam: Marlous Smit jr. Aan haar de uitdaging het succes van het Calandkoor te continueren.